In welke financiële rol breng je het beste in jezelf naar boven?

Het is beslist. Werken met cijfers is jouw ding en je wil er professioneel mee verder. Maar hoe ga je te werk om te bepalen in welke rol je je het best thuisvoelt? Mogelijks word je overrompeld door vacatureteksten en functieomschrijvingen door tal van bedrijven, en is het je nog niet helemaal duidelijk welke functie nu juist wat doet.

Verder wil je misschien ook reeds een idee van de doorgroeimogelijkheden voor elke functie, of aan welke kwalificaties je moet voldoen.

Look further! Hieronder hebben we, als onafhankelijke partij, getracht een zo ruim en correct mogelijk overzicht te bieden van de diverse functies die je als financial kan uitoefenen in het Belgische bedrijfsleven, opgesplitst per functiegroep. Uiteraard zal de vlag de lading aan functies (en alternatieve functieomschrijvingen) niet 100% dekken, maar we zijn met dit overzicht naar onze mening al een aardig eind ver geraakt.

Wil je onmiddellijk een overzicht van alle functies, dan vind je deze hier. Bekijk ook onze carrièreplanner voor financiële functies, die je zeker een leidraad kan bieden in de planning van je financiële loopbaan.